Google nie je od marca schopný v Rusku plniť finančné záväzky, tamojšia pobočka vyhlásila bankrot

Ruská súčasť americkej internetovej spoločnosti Google vyhlásila bankrot. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na záznamy v ruskom obchodnom registri. Google už od marca nie je schopný v Rusku úplne plniť svoje finančné záväzky. Hovorca upresnil, že Google nemá inú možnosť, pretože úrady sa zmocnili jeho bankového účtu, čím mu znemožnili vykonávať aj tie najbežnejšie platby.

„Firma bankrot predvídala od 22. marca 2022,“ stojí v úradných záznamoch, na ktoré odkazuje agentúra Interfax. Google, ktorý je súčasťou americkej technologickej skupiny Alphabet, podľa týchto záznamov nie je schopný vyhovieť požiadavkám na výplatu odstupného svojim bývalým zamestnancom ani vykonávať v stanovených termínoch zákonné platby.
Moskva v utorok oznámila, že nemá v úmysle zablokovať kanál YouTube, ktorý patrí Alphabetu. Napriek tomu, že takýmto opatreniam už niekoľkokrát pohrozila a firme vymerala niekoľko pokút. Úrady pripustili, že ich krok by pravdepodobne nepriaznivo doľahol na ruských užívateľov internetu. Šéf telekomunikačnej spoločnosti Rostelecom Michail Osejevskij podľa agentúry TASS povedal, že Google v Rusku funguje normálne, vrátane všetkých jeho serverov.

Mountain View, Ca/USA December 29, 2016: Googleplex – Google Headquarters with Android figure


„Keď sa ruské úrady zmocnili bankového účtu spoločnosti Google Russia, nemôže naša kancelária v Rusku ďalej fungovať, a teda ani zamestnávať a platiť našim ruským zamestnancom, dodávateľom a obchodným partnerom, ani plniť ostatné finančné záväzky,“ povedal hovorca Googlu. „Spoločnosť Google Russia preto zverejnila oznámenie, v ktorom informuje o zámere vyhlásiť bankrot,“ dodal.
Aké informácie Google zbiera na Androide?

Exit mobile version